Néhány hónapja szigorú diétát tartottam az edzéseim mellé. Tele volt a hűtőm csirkemellel, brokkolival, rizzsel. Nem túl változatos, igaz? 🙂 Nos, ezt a natúr csirke brokkolival verziót természetesen alig néhány hét elteltével már kellően untam, ezért gondoltam, némi plusz összetevő hozzáadásával kreálok valami sokkal ízletesebbet úgy, hogy az előírt étrendtől nem térek el.
Amire szükség van hozzá:
- brokkoli rózsák
- egy egész csirkemell
- kb. 70 g rizs
- közepes fej vöröshagyma
- 2-3 tojás + 1 sárgája
- natúr joghurt vagy tejföl
- só, bors, fokhagyma
A brokkoli rózsákat erőleves kockával megfőzöm, majd egy jénai tál alját kibélelem vele. A hagymát apróra vágom, dinsztelem majd szintén apróra vágott csirkemell filét adok hozzá. Fűszerezem sóval, borssal, fokhagymával és fehéredésig pirítom (nem sütöm meg teljesen).
A csirkéhez keverem a főtt rizst, majd az egészet egyenletesen eloszlatom a brokkoli ágyon. Főtt, felkarikázott tojásokat halmozok rá. Csipet sóval, borssal és egy tojás sárgájával kikevert natúr joghurttal vagy tejföllel bőségesen borítom.
Légkeveréses sütőben kb. 180 fokon sütöm, amíg a teteje picit megpirul. Bőséges, több személyes adag lesz belőle és rendkívül laktató. Egyszerű, egészséges, finom és minimális szénhidrátot tartalmaz. 🙂 Kell ennél több?!
Íme a végeredmény:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: